SIRAHOBBY

SIRAHOBBY

čtvrtek 26. ledna 2012

Workshop na Hradeckém Lvu

V sobotu 28.1.2012 proběhne během modelářské soutěže Hradecký Lev v Hradci Králové ukázka aplikace a využití přípravků SIRAHOBBY .


úterý 17. ledna 2012

Využití a aplikace Aqua washe

Dcera Denisa(6) v tyto dny dokončuje svůj model letadla , které je ve stříbrném leštěném povrchu . Na celý model nanesla leštitelnou barvu Agama odstín ocel. Vzhledem tomu , že mi to připadalo takové monotónní tak jsem začal uvažovat nad tím , že by si mohla vyzkoušet wash . Syntetický wash nepřipadal v úvahu , protože by narušil povrch leštitelné barvy . Dal jsem jí proto černý wash řady Aqua a řekl jí , aby to opatrně zapouštěla do spár . Bohužel washe Aqua mají díky svému složení horší zatýkací vlastnosti , což se plně projevilo na vyleštěném povrchu . Dcera to vyřešila po svém . Napatlala celé křídlo . Musím se přiznat , že se o mě pokoušelo něco mezi infarktem a mdlobou a proto jsem jí ihned přikázal , aby to ihned setřela . Vzala si ubrousek a začala stírat a k mému velkému překvapení z toho vylezlo něco co jsem vůbec nečekal .

Celý postup jsem zkusmo zopakoval a nafotil na křídle, které jako první vypadlo z kitníku . 


Křídlo v bavě a černý wash Aqua



Wash jsem po ploše křídla rozetřel papírovým kapesníčkem a těsně před zaschnutím jsem ho začal  lehce stírat po směru letu .

Výsledek

úterý 3. ledna 2012

Abrams M1A1 1/72

Petr Švihovec postavil nádherného Abramse v měřítku 1/72 . Ani se nechce věřit , že se jedná o malé měřítko. Petr provedl patinu pomocí přípravků SIRAHOBBY a předvedl , že přípravky lze použít i na malá měřítka .

Blahopřejeme a těšíme se na další modely z Petrovy dílny.